Down is Mostly UP

Här är vi, familjen som berikats med en underbar gåva. En son och lillebror med Downs syndrom. På denna bloggen kan du läsa om allt från första början. Numera är det mest alldagliga skitviktiga grejer blandat med asgarv sorg och skrik på hjälp. Jag som skriver heter Carola. Jag är skyldig till alla barnen och är mäkta stolt över dom :-) Välkommen att ta del av vår vardag! Året är 2016 och Hugo blir 5 år.

måndag 10 februari 2014

Mönster

 
 
Att erbjuda "Ingenting" och stillhet vid korrigering av oönskat beteende är bland det svåraste, men att ersätta "Stoppa fingrarna i munnen och tugga" med att _göra_ något eller äta något känns väldigt fel.

I en svag sekund då och då inträder risken att han tar över och gör det till en lek och ett spel. "Om jag stoppar fingrarna i munnen och börjar tugga gör min mamma såhär och då äger jag situationen"

En av utmaningarna varje dag. Att särskilja hans intention att stoppa fingrarna i munnen och att göra tecknet "dricka." Att känna in känslan och se minen. Lära känna energin som föranleder antingen protest eller önskan.
Att bryta mönster utan att ersätta dom med ett nytt.
Att endast ge stillhet.
Phu!
 
/Carola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar