Quornprodukter har något riktigt gott som man kan njuta av några ggr per år.
Nämligen Julskinka.
Nu tycker jag inte att den smakar julskinka. Däremot smakar den falukorv och har dessutom en gynnsam form och storlek för en sådan maträtt hos oss. 1 vuxen och två barn som vi är.
Tyvärr är priset löjligt högt men till jul, då gottar vi till det med en sådanhär.
Vad jag då gör är en gammal hederlig maträtt som i sig inte är särskilt nyttig, men oj vad god.
Fylld falukorv. Jag gör ett snitt längs med "Korven"
Fyller med finhackad gul lök, lite stark senap och lite tomatpuré samt lite glutenfritt ströbröd.
Några matskedar Ghee (Dubbelmoral eftersom det finns mjölkprotein i produkten men vafan..)
Vispgrädde med salt och peppar och skjuts in i ugnen på 175 grader tills allt är gyllene. Till det äter vi kokt potatis. Ekologisk såklart. Lite måtta får det ju vara på tosigheterna.
Gissa om vi njöööt av detta då.
Carola
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar